Автошкола „Василеви“ в партньорство с Idea PR & advertising, организира специално издание на „Мисия безопасност“ за служителите на Coca-Cola HBC България. Състезанието по пътна безопасност се проведе на 01.08.2018 г. на полигона на Автошколата. Професионалните инструктори бяха подготвили трасе, на което участниците тестваха уменията си да управляват и паркират автомобил на хлъзгав терен. За целта автомобили от автопарка на „Василеви“ бяха оборудвани със специални приспособления за симулация на поведението на автомобила по време на шофиране на заледени и хлъзгави участъци от пътя.
Състезанието „Мисия безопасност“ премина на два етапа – проверка на теоритични знания с решаване на листовки и практическа задача – преминаване през изградения състезателен полигон.
Участниците бяха разпределени в отбори, като всеки отбор имаше за свой ментор – инструктор от автошкола „Василеви“. Техните умения бяха оценявани от жури в състав Владимир Василев – управител на автошкола „Василеви“, Владимир Тодоров – председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Калоян Тумбев, полицай от Районно управление Сливница.
В рамките на събитието г-н Василев обяви, че всички курсисти на автошкола „Василеви“ ще имат като елемент от обучението си преминаване на полигон със специално оборудвания за хлъзгав терен автомобил.
В програмата на „Мисия безопасност“ бяха включени и демонстрации на отваряне на предпазните въздушни възглавници в автомобил и майсторско управление на ТИР от страна на инструктурите на автошкола „Василеви“.
Състезанието премина с много емоции, настроение и проява на екипен дух.
Децата, дошли да подкрепят своите родители в забавната надпревара, бяха забавлявани от „Детски научен клас“.
„Мисия безопасност“ е инициатива на автошкола „Василеви“ с цел подобряване на пътната безопасност и продължаващо обучение на водачите на МПС, като концепцията и организацията е дело на idea PR & advertising. До този момент в кампанията са включвали отбори на Coca Cola, Аурубис, NET 1, Евроинс и др. Миналогодишното благотворително издание на „Мисия безопасност“ се проведе в партньорсто с Holiday Heroes.
Проектът „Мисия безопасност“, с който се насочва внимание към продължаващото обучение и превенцията, като най-сигурно средство за намаляване на катастрофите по пътищата на България е носител на престижното първо място в националния конкурс „Годишни награди за пътна безопасност“, в категория „Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации“, както й първо място в годишните награди на b2b Media в категорията за Корпоративно социална отговорност. Автошкола „Василеви“ е носител и на приз „Добрият пример 2017“ в категория „Благотворителност, свързана с подпомагане на инициативи в региона”.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: