IMG_5099

Зачитане на вътрешно присъщото достойнство, самостоятелността на индивида, включително свободата на личен избор и неговата независимост, недопускане на дискриминация, пълноценно и ефективно участие и включване в обществото, уважение към различията и приемане на хората с увреждания като част от човешкото многообразие и човешкия род, равни възможности и достъпност са основните принципи на Конвенция на ООН за правата на хората с увреждания, зад които ние, от Автошкола Василеви заставаме.

IMG_5081
За да изразим своята съпричастност и подкрепа към хората в неравностойно положение, осигуряваме единствен по рода си, специално оборудван учебен автомобил, предназначен за хора с двигателни проблеми.
Настройките на специализирания автомобил могат да бъдат регулирани, в зависимост от конкретните нужди на всеки курсист. Така например, за провеждане на учебен курс на курсист с проблеми на долните крайници, специализираният учебен автомобил бива оборудван с лостова система, с помощта на която газта и спирачката се прехвърлят на волана. За по-лесно управление при проблем с горните крайници, е проектирана въртяща топка с джойстик за управление от волана. При нужда се поставя предпазител върху педала на газта или устройството за освобождаване и застопоряване на ръчната спирачка. Други функционалности на автомобила са смяната на мястото на лоста за пътепоказателите, разширяването, повдигането и обръщането на педалите на автомобила, удължаване на скоростния лост и др.

IMG_5066
Целият ни екип се гордее, че все повече хора с двигателни проблеми завършват успешно шофьорския си курс при нас, което им дава повече свобода и мобилност. Приемаме премахването на бариерите и ограниченията за хората с увреждания като наша мисия и ще работим с ентусиазъм и упоритост в тази посока!

IMG_5060
Повече информация за курса можете да разберете тук: и на телефон +3590876 976 144. Очакваме ви!

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: