Навлизаме в най-предизвикателния сезон за шофиране. Зимата кара много от нас да бъдат неспокойни при мисълта да управляват автомобил на сняг и лед. А още по-трудно и дори невъзможно си представят записването на шофьорски курс сега. Е, може би ще ви изненадаме, но най-подходящият сезон за обучение е именно зимата!

През зимата има големи разлики в метеорологичните условия, а промяната при сцеплението на сняг и лед могат да изненадат неопитните водачи. Видимостта често е по-слаба, а кишата и ледът оказват силно влияние върху управлението на автомобила и спирачния път.

Зимните условия обаче не бива да ви отказват, а напротив – да ви амбицират, да се научите, когато е най-трудно, за да ви е лесно винаги.

С професионалните ни инструктори и качествен автопарк, ние ще ви научим как да се справите с усложнените зимни условия, сред които:

  • Шофиране при лоши метеорологични условия;
  • Справяне с пътна обстановка, в която има сняг, лед, киша и мъгла;
  • Опознаване на поведението на автомобила и изграждане на умения за шофиране при лоша видимост, къс ден и натоварен трафик;
  • Придобиване на знания за спазване на дистанция, удължен спирачен път, гуми, светлини, чистачки и всичко останало, което ще ви предпази от конфликтни ситуации и пътни произшествия, в усложнените условия на зимата.

Колкото по-рано изградите навици и познания да шофирате в такива среда, толкова по-безопасно ще бъде вашето присъствие и поведение като водач на пътя.

Знанията, които автошкола Василеви предава на своите курсисти са за цял живот. Доверете ни се, за да можете.

 

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: