Как-да-предпазим-автомобила-си-в-жегите-1

Въпреки, че повечето съвети от специалистите са за поддръжка на автомобила за зимните месеци, летните горещини също изискват грижи. Разбира се, те са от съвсем различно естество, но са също толкова важни за колата ни. Лятото е време за пътуване! Мечтаната дестинация за почивка често се намира на няколко стотин километра и достигането до нея е част от самото приключение. За да е безпроблемен вашият път е добре да се спазят няколко прости правила. Ето като тези:
#1. Проверете нивото на всички видове течности в автомобила – от тази на чистачките, до нивото на маслото.
#2. Проверете налягането в гумите, за да избегнете неприятните ситуации на пътя, а и с цел икономия на гориво.
#3. Климатикът ви трябва да бъде в перфектно състояние за летните горещини. Допълнително можете да „му помогнете“, паркирайки на сянка или на закрито.
Всъщност, проверката на автомобила преди дълъг път и особено в началото на семейните пътувания е задължителна. Високите температури крият потенциална заплаха за редица части – от боята до гумите или спирачките. Натоварването за превозното средство е много по-голямо, отколкото в нормалните климатични условия. Затова профилактиката на охлаждащата течност на двигателя например, може да ви спести много главоболия. Същото важи и за проверка на масления филтър, както и за маркучите към и от радиатора. Нека не забравяме да ви обърнем внимание и да проверите състоянието на въздушния филтър. То също се влияе от горещините. Ако сте изминали с него 20 000 километра е крайно време да бъде подменен.
За гумите вече стана дума, но нека напомним още веднъж. Проверете внимателно написаното на страничния грайфер на всяка гума и не я напомпвайте до горната граница. За смяната на зимни с летни гуми е излишно да се говори, нали. Вече е ставало дума за това, че универсалните гуми не е съвсем оптимално решение. Летните бури с проливни дъждове изискват вашите чистачки да са в перфектно работещо състояние. Погрижете се техните „пера“ да прилепват плътно към предното и задно стъкло, както и да са с дължина, покриваща достатъчно добре пространството пред шофьора.
Както виждате, ние от Автошкола Василеви обръщаме сериозно внимание на всеки детайл преди тръгването на дълъг път през лятото. Съветваме и вас да направите същото. Така почивката ви ще бъде спокойна и приятна.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: