От 1 ноември КАТ стартира масови контролни проверки в рамките на акция „Зима“. Основен обект на проверка е подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място КАТ ще проверява състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително и системата за измиване на прозорците.
От КАТ съобщиха, че тази годината акцията отново ще се проведе на три етапа, като всеки от тях е посветен на различна група участници в движението и в рамките на всеки един етап има обявен тематично специален ден без жертви на пътя.
Първият етап “Безопасно пътно превозно средство през зимата” ще е с продължителност от 1 до 10 ноември и е с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.
От 11 до 20 ноември ще се проведе кампанията “Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, която е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.
Последният етап от акция “Зима”, който ще се проведе в периода 21 – 30 ноември, е под надслов “Безопасно шофиране през зимата”. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: