Паралелното паркиране може да се окаже истински кошмар, особено за младите шофьори. Но не само за тях. Опитни водачи също попадат в неловки ситуации, особено ако бързат, за да освободят опашката зад тях. На всеки се е случвало да не успее да вкара колата си на паркомястото още от първия път. С тези няколко съвета обаче ще подобрите своите умения и бързо ще станете майстор на паралелното паркиране.

Ето ги и тях:

  • Спрете успоредно до колата пред свободното място и изравнете задното си вътрешно колело със задната броня на съседното возило. Навийте докрай волана в посока тротоара, до който ще паркирате.
  • Започнете да се движите назад с навит волан до момента, в който Вашата задна лява гума се изравни със задния ъгъл на колата до Вас, който е откъм улицата. Тогава изправете волана и продължете движението си назад.
  • Когато задното, външно колело се изравни със същия ъгъл, навийте волана докрай в другата посока и продължете назад.
  • Ако всичко е изпълнено точно, би трябвало да сте изпълнили много прецизно едно успоредно паркиране, без да сте нанесли щети на или около колата си.
  • Излезте от автомобила, извадете телефона, снимайте и публикувайте гордо в социалните мрежи, или разпратете на приятели.

Снимки: заглавна – freepik.com, вътрешна: pixabay.com

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: