БАЗК и Автошкола Василеви организират безплатни теоретични курсове за запознаване с новите правила и обновяване на знанията за безопасност на движението по пътищата

Българската асоциация на пострадали при катастрофи /БАЗК/ и Автошкола Василеви стартират кампания под надслов „Мисия Безопасност“, която има за цел да опресни и актуализира знанията на водачите на МПС.
Необходимостта да бъде организирана подобна кампания се обуславя от факта, че ЗДвП е най-често променяният закон и дори по-опитните водачи, сдобили се със СУМПС преди години, не разполагат с актуални знания за движението на пътя. Официалните статистически данни на КАТ сочат, че 75% от всички ПТП в България са причинени от водачи с опит зад волана.
Oпитът и наблюдения на БАЗК и експертизата на Василеви показват, че с времето познанията върху теорията и правилата за движение по пътищата намаляват, а водачите нямат възможност и не взимат допълнителни часове по теория. При преиздаване на СУМПС пък не се изисква проверка на знанията на водача, дали познава действащите правила за движение, което е фактор за предизвикване на произшествия.

„Мисия безопасност“ е насочена към практикуващи шофьори, на които ще бъдат предоставени безплатни теоретични курсове, за опресняване на знанията и запознаване с новите правила от закона, като в курса при интерес или желание могат да се включат и хора без придобита правоспособност за управление на МПС.
Курсовете ще се провеждат всяка събота в Учебните центрове на автошкола Василеви, в зала за професионално обучение на курсисти. Лекциите ще се водят от лицензирани преподаватели. Участие като лектори ще вземат и полицаи от Пътна полиция.

Теми, които ще бъдат представени в курса са: Употреба на алкохол и шофиране; Скорост; Използване на обезопасителни колани и седалки за деца; Дефиниране на проблема с големия брой ПТП в България и защо е важно да говорим на тази тема; Действия при опасни ситуации на пътя – пукане на гума, аквапланинг, пожар, укрепване на товари; Задължения на водача при ПТП; Новите моменти в ЗДвП; Решаване на актуални листовки и други.

БАЗК и Василеви смятат, че с тази кампания ще се насочи общественото внимание към нов проблем, свързан с поведението ни на пътя, какъвто е непознаването на норамативната уредба и правилата и ще допринесе за намаляване на щетите от войната по пътищата.

Всеки, който проявява интерес да получи повече информация или да се запише на курс, може да се обади на телефон: 0876 97 61 44 или да попълни формата за записване.
Курсът е достъпен за всеки, без ограничения в записването.

Пресконференция в Пресклуб БТА на бул. «Цариградско шосе» № 49
Дата и час: 31.05.2016 г.; 11:00 ч.

Организатори:
Българска асоциация на пострадали при катастрофи;
Автошкола «Василеви»

Партньори:
ОД на МВР – София;
Областна администрация на софийска област

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: