Мечтаната отпуска се планира поне няколко месеца по-рано и без никакво съмнение е едно чакано събитие. Тогава се впускаме на път с цялото семейство, поне десетина куфара и кучето. Предизвикателството да тръгнем с деца и домашни любимци е голямо, всъщност много по-голямо, отколкото ни се струва. Въпреки, че сме свикнали един с друг, помислете си, че ще прекарате всички заедно няколко часа в малко затворено пространство. Напрежението от дългия път, претенциите на малчуганите, както и съвсем естествените нужди на питомците могат да застрашат много сериозно фамилната идилия. Затова имаме няколко полезни съвета за вас и се надяваме да помогнем на всички, решили да се впуснат на път.
# 1. Направете пробно пътуване
За да сте сигурни, че нещата ще бъдат под контрол, постарайте се да направите кратка прибежка до близко и познато място. Тази репетиция ще покаже кои са силните ис слаби страни на всеки един спътник, а и ще покаже как е най-добре да разпределите местата на пасажерите. Постарайте се пробния тур да е съчетан с някое приятно преживяване. Това до голяма степен ще отпусне всички.
# 2. Предварително определете местата за почивка
Колкото и да говорим за магистралите у нас, нека признаем, че пътят до ваканцията невинаги ще бъде равен и безпроблемен. Ако все пак имате някаква предварителна представа за разстоянието и времето на пристигане, съберете семейния съвет и определете местата за спиране. Нека те са на не повече от 150 км отстояние едно от друго. Имайте предвид, че пътуването е уморително не само за водача, но и за неговите спътници. Използването на възможността за кратка отмора ще помогне за безпроблемно шофиране.
# 3. Използвайте факта, че познавате навиците
Когато тръгнете на път с двете деца и кучето, вие всъщност представлявате пет независими характера, всеки със своите нужди и изисквания. Преди да тръгнете обърнете специално внимание на любимите играчки, на книжките за оцветяване и на гумения кокал. Не забравяйте и по едно любимо лакомство з всеки. Това е вашето скрито оръжие при напрегнатите ситуации. Помислете за любимите семейни игри или песни, подгответе някоя смешна история или гатанка. Всичко в арсенала ви на родители рано или късно ще влезе в употреба.
Лятната ваканция е наистина вълнуваща! Отдайте ѝ се изцяло и ще преживеете незабравими моменти с любимите хора.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: