От 4 май 2020 се възобновяват теоретичните изпити за кандидатите за водачи на МПС, на 11 май – изпитите по практика, а на 18 май 2020 г. се очаква да бъде подновено и обучението на курсистите в учебните центрове

 

След среща проведена между министъра на транспорта Росен Желязков, заместник-министър Ангел Попов, както и изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски с представители на преподавателите по авто-мото подготовка е взето решение да бъдат възобновени от 4 май теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 г – изпитите по практика. На 18 май 2020 г. се очаква да бъде подновено и обучението на курсистите в учебните центрове, ако ситуацията позволява това, заявиха от министерството на транспорта.

„За да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи се създават всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и обучаващите. Работното време при провеждането на изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС в ИА „Автомобилна администрация“ ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът на залите за изпит ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани. Същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите, които провеждат шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици“, е заявил министър Росен Желязков.
Той е посочил, че целта е изграждането на ефективна организация, която да позволи нормалното функциониране на тази система.

Автошкола Василеви предприе всички необходими мерки и докато не беше разрешено да се провежда теоретично и практическо обучение, всички учебни центрове бяха дезинфекцирани, а учебните автомобили, цялостно изпрани и обработени с дезинфектанти салоните и тапицериите.
Оборудвани сме с всички необходими защитни материали и сме в готовност да започнем работа, спазвайки всички мерки за сигурността на нашите курсисти и провеждане на качествено обучение.

Екипът на Автошкола Василеви ви очаква!

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: