Наближават празници, а това означава, че идва и времето, в което всеки тръгва на път. Поради тази причина движението по пътищата драстично нараства. През декември месец метеорологични условия са изключително променливи и непредсказуеми и често това е предизвикателство за автомобилистите, затова когато шофирате е много важно да се съобразяват пътните и метеорологичните условия. В тази връзка екипът на Автошкола Василеви Ви е подготвил няколко добри съвета за безопасно шофиране при влошени метеорологични условия.

∗ Избягвайте да шофирате, когато сте уморени.
∗ Уверете се, че гумите са добре напомпани.
∗ Уверете се, че сте с гуми, предназначени за зимни условия или с гуми с дълбочина на шарките на протектора не по-малка или равна на 4 мм.
∗ Поддържайте резервоара си поне наполовина пълен, за да избегнете евентуално замръзване на горивопровода.
∗ Ако е възможно в студено, дъждовно или заснежено време избягвайте използването на спирачките рязко.
∗ Не използвайте “cruise control” при шофиране на хлъзгав път
∗ Винаги поглеждайте в огледалата за обратно виждане преди да предприемете маневра.
∗ Използвайте обезопасителен колан всеки път, когато управлявате автомобила си.
∗ Ускорявайте и намалявайте скоростта плавно. Плавното ускоряване е най-добрият метод за възстановяване на сцеплението, и намалявайте скоростта от по-далечно разстояние, защото спирачният път по мокър и заснежен път се удължава.
∗ Спазвайте необходимата дистанция.

Зимните условия са предизвикателство както за автомобила, така и за вашите умения като шофьор. Така че се уверете, че сте добре подготвени за зимата.
Желаем ви приказни празнични дни!

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: