Теоретичните изпити на кандидатите за шофьорска книжка вече ще се провеждат само в кабинети на агенция “Автомобилна администрация”. Промяната влиза в сила от утре с последните изменения на Наредба № 38 и цели спиране на порочните практики при шофьорските изпити.
Според министъра на транспорта Ивайло Московски тези мерки са необходими, за да се прекратят злоупотребите по време на изпитите. А те са предимно – използването на слушалки, мобилни телефони и други устройства от кандидатите по време на изпита, явяването на друго лице, а не самият кандидат, вписан в протокола, размяна на таблетите и подсказване на верните отговори.
Предвижда се до 1 март 2017г., в кабинетите на ДАИ, местата на изпитваните да бъдат преградени, оборудвани с микрофон, камера и работна станция. Целта е кандидатите да нямат физически или визуален контакт помежду си. Изпитващият ще има възможност да използва специализирана мобилна техника с която да проверява за излъчвани сигнали от електронни устройства. С новите изисквания ще се установи пълен контрол върху системата за видеонаблюдение и техническите средства при изпитите.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: