камиони 001 При сериозния недостиг на международни шофьори в България, лицензираните от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” учебни центрове за придобиване на правоспособност за управление на МПС са над 1000. Поне една трета от тях предлагат обучение за професионалните категории C, CE и D. Автошкола Василеви е единствената школа, която може да осигури най-доброто професионално обучение, отговарящо на изискванията на международните фирми за превози. Това стана ясно след направения обзор от страна на списание КАМИОНИ.

Автошкола Василеви работи в София и Софийска област. Тя е една от най-големите, модерни и популярни автошколи и предлага обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС от всички любителски и професионални категории, както и от категориите за мотопеди и мотоциклети.
Автошколата предлага теоретично и практическо обучение за професионални категории C, CE и D. Тя е сред малкото, които извършват обучение по кормуване за категория CE с класическа композиция от седлови влекач MAN TGA 18.430 и бордово полуремарке Kögel SN24 с товарен обем 120 м3. На разположение за обучение за CE е и композиция от бордови камион MAN TGA 18.350 и ремарке Orthaus тип хенгер. Същият камион в соло вариант, както и бордови соло камион Mercedes-Benz 1420 се използват при кормуване за категория C. Обучението за категория D се извършва на модерен туристически 12-метров автобус Mercedes-Benz Travego с 49+1+1 места в салона и четиризвездна категоризация.
Цената на курса за всяка отделна професионална категория е 600 лв. Месечно школата може да обучава до 40 кандидати за професионални водачи. В момента броят на желаещите е наполовина.Школата работи с 23 инструктор-преподаватели, както и с трима преподаватели само по теория. Теоретичното обучението за професионалните категории се извършва в нов модерен и отговарящ на всички европейски изисквания учебен център с няколко учебни кабинета, кабинет за провеждане на изпит пред ДАИ. В центъра работи и лаборатория за провеждане на психотестове за водачи на МПС. Автошкола Василеви предлага и обучение за професионални водачи по ADR (100 лв.), както и първоначално и допълнително обучение на професионална компетентност по наредба 41. Цената на началния курс е 600 лв., а на периодичния – 250 лв.
Школата предлага и курсове за възстановяване на контролни точки, а в близките планове влиза организиране на безплатни съботни опреснителни теоретични курсове за всички водачи на МПС, които искат да освежат познанията за закона за движение по пътищата.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: