Отборът на Аурубис България е големият победител в „Мисия Безопасност“

Първото издание на благотворителното състезание по пътна безопасност “Мисия Безопасност” премина, а в него премериха знания и умения представители на шест компании – Аурубис България, ЗД Евроинс, НЕТ1, Ин Тайм, eCasting и EspressoNews.

След оспорвана надпревара между отборите, продължила два дни, отборът събрал най-много точки на теоретичната и практическата част е отборът на Аурубис България. Веднага след него, на второ място, се нарежда отборът на In Time – Ups Bulgaria, а бронзовият медал отиде при екипа на регионалния информационен портал EspressoNews.
Първият състезателен ден премина през оживена дискусия с полицай Захари Григоров от РУ – Сливница, а професионалният преподавател по теория и пътна безопасност Венцислав Илиев разказа интересни факти и постави участниците в симулативни ситуации с цел изпитване на техните знания, както и разясни често срещани грешки от шофьорите. Краят на първия състезателен ден бе поставен от решаването на изпитни листовки от отборите.

Вторият ден от „Мисия Безопасност“ бе с основна цел да изпита практическите умения на отборите-участници. Състезателната програма включваше най-бърза отборна смяна на гуми, полигон с конуси – квадрат за смяна на посока, успоредно и перпендикулярно паркиране, под вещото менторство на инструкторите на автошкола Василеви. Състезателите бяха оценявани не само за бързина, но и за прецизност на изпълнението на задачите.

Представянето на участниците бе оценено от компетентно жури в състав: Владимир Тодор – председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Любомир Костадинов – сектор „Пътна полиция“ към СДВР, Росица Томова – ръководител на Holiday Heroes и Владимир Василев – собственик на автошкола Василеви.

След края на състезателните елементи се проведе забавна и полезна игра с Алко очила, чрез които водачите могат да проверят как виждат с 1,2 промила алкохол в кръвта. С тези очила шофьорите опитаха да направят т. нар. Змийорка между конуси с автомобил, а допълнително затруднение беше, че до водача да се вози негов съотборник, който трябва да държи чаша пълна с вода. Крайната цел бе успешно да бъде завършено упражнението, без бутнати конуси и разлята вода. След представянето си участниците бяха единодушни – никога не бива да се шофира след употреба на алкохол.
След края на играта бе направена и демонстрация от инструкторите на автошкола Василеви за маневриране с камион и неговото паркиране, а всички гости имаха възможността да направят тест-драйв на иновативен електромобил-тротинетка.

Екипът на автошкола Василеви благодари на всички отбори за тяхното участие и ентусиазъм. Благодарение на него много хора в нужда ще бъдат подпомогнати, защото 20% от таксата за участие на всеки отбор ще бъде дарена за осъществяването на коледната кампания на Holiday Heroes.

Партньори: Българска асоциация на пострадали при катастрофи, ИКЕМ, „ЗД Евроинс“ АД, МЕТРО, SONAX, eCasting
Медийни партньори: b2b media, EspressoNews

DSC_0211_Purvo_Miasto  DSC_0200_Vtoro_Miasto  DSC_0194_Treto_Miasto

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: