5 грешки при шофиране

Грешките зад волана могат да са причинени от множество фактори, като част от тях просто не зависят от нас. Това обаче изобщо не може и не трябва да бъде извинение за подценяване на шофирането. Както знаят всички кандидат –шофьори на Автошкола Василеви, вниманието на пътя трябва да бъде максимално. Въпреки, че някои от грешките, които правим са безобидни и не могат да навредят, огромен процент на катастрофите се дължат именно на шофьорската немарливост по време на движение.

Ще изброим още пет най-чести пропуска в ежедневното шофиране, а вие им обърнете внимание и отговорете колко от тях сте допуснали в предните няколко дни.  И така:

1. Грешка шест: Прекалено близка дистанция.

Знаете ли, че ако шофирате прекалено близко до автомобила пред вас, шансът да затрудните всяка маневра като спиране или изпреварване се усложнява с над 45%%. А и като прибавим затруднението, което ще причините на останалите участници в движението, съветваме всички да съобразяват своята дистанция.

2. Грешка седем: Шофиране без колан

Дори да не става дума за солидните глоби за пропускане на предпазен колан, елементарната предпазливост изисква да не тръгвате обезопасени. Автошкола Василеви напомня, че коланите са задължителни за всички пътници в автомобила, независимо къде седят. Все пак човешкия живот е най-ценен.

3. Грешка осем: Не оказване на помощ

Шофирането не е самотно занимание, вие сте участници в движението и около вас има други превозни средства. Някои от тях аварират и имате възможност да помогнете със съвет, да окажете първа помощ на пострадал или да извикате пътна помощ. Бъдете колегиални – съа сигурност в някой момент и вие ще бъдете от другата страна.

4.  Грешка девет: Шофиране в сънливо състояние

Това е грешка, която допускат прекалено много водачи и в статистиката често присъства изразът „катастрофа, следствие заспиване зад волана“. Ако не сте бодри и в кондиция, по-добре изчаквайте няколко минути, докато се разсъните напълно.

5. Грешка десет: Непознаване на автомобила

На всеки се налага да подкара чужд автомобил и това може да се окаже неочаквана трудност. Ако не познавате достатъчно добре поведението на съответната марка или модел, бъдете много предпазливи на пътя.

Тези грешки могат да се допуснат от всеки, но могат съвсем лесно да се избегнат са малко повече внимание и отговорно шофиране. Приятен и безавариен път на всички от Автошкола Василеви.

logo-footer

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ: